Suomalaisessa mediassa on nussut hemmetinmoinen äläkkä muutaman perussuomalaisen kannanotoista keinotekoisesti käynnistettyyn vihakeskusteluun liittyen. Median kellokkaille näyttää olevan  tuntematonta, millä tavalla tavallinen kansa sanailee maahanmuuttajista yms.

Enpä usko, että median tavoitteena on puolustaa niitä ihmisiä, jotka olosuhteiden pakosta maahamme muuttavat. Asia on otettu välilliseksi keinoksi mollata perussuomalaisia. Päätoimittajat ja muut poliittiset toimittajat eivät pääse sen tosiasian yli, että kansa oli vaaleissa toista miltä kuin median kellokkaat.

Muutaman perussuomalaisten laukomista asioista on tullut elämää suurempi kysymys. Ehkä toimituksissa kuvitellaan, että perussuomalaiset saadan hajalle samalla tavalla kuin SMP aikoinaan. Kun kaikilla keskeisillä maakuntalehdillä on sama linja, on asiasta ilmeisesti lehtitalojen yhteinen sopimus.

Kansanedustaja James Hirvisaari on oikeassa kyellessään sitä, miksi Euroopan talouskriisi on vähäpätöisempi asia kuin muutama kansalaisten näkökulmasta ymmärrettävä ja kansan käyttämä tulkinta maahanmuuttajista.

Sprinttimediankin kannattaisi selvittää Euroopan talouskriisin syövereitä syvemmältä. Radiossa mainittiin Kreikan talouskriisin hoitamisen maksaneen satoja miljardeja euroja. Kun Kreikan julkinen velka (300 miljardia) ei ole yhtään vähentynyt, ja kansa alkaa nähdä jo nälkää, olisi kansalaisten hyvä tietää, mihin miljardit ovat kadonneet. Luultavasti pörssikurssien vaihtelulla pelaavien sijoittajien taskuun.

Kun maakuntalehdetkin ovat lähteneet puolustamaan ihan muuta joukkoa kuin perinteisiä lukijoitaan, alkaisi kansalla olla aika vetää tilanteesta omat johtopäätökset. Ei sellaista lehteä kannata tilata, joka vähät välittää lukijoittensa mielipiteistä.

Kun valtion budettiin sisälytettiin lehtitilausten arvonlisäveron käyttöön ottaminen, nousi siitä luonnollisesti hirmuinen meteli. Lehtien talous ei sitä kestä, kun tilaajat peruvat lehtensä. Niin saattaa hyvinkin käydä, mutta syynä on enemmän piittaamattomuus tilaajien näkemyksitä kuin pelkästä hinnasta.

Jos olisin perussuomalaiseen aatemaailmaan vihkiytynyt kansalainen, peruuttaisin lehteni tilauksen välittömästi.

Reino Nousiainen

Yli 40 vuotta toimittajana leipäni ansainnut suomalainen