" HULLU MIES SYÖ ENEMMÄN KUIN TIENAA"

Olemme jo kyllästymiseen asti saaneet kuunnella poliitikkojen patistamista kuluttamaan enemmän. Jos asian ilmaisee selkeämmin: syökää enemmän kuin tienaatte.

Patistajilta näyttää unohtuvan se tosiasia, että taloutensa kunnossa pitävät ovat aina eläneet säästeliäästi. Eivät suuret tulot tee varakkaaksi, vaan pienet menot. Tuskinpa asiansa hoitavien tyyli tämänkään laman aikana muuttuu.

Ehkä nytkin  käy sillä tavalla, että kulutuksen autuuteen lähtevät herkimmin ne, joilla ei ole siihen varaa. Sen tien päässä voi olla vaikeuksia vielä silloinkin, kun kasvu on parhaassa vauhdissa.

Sekin kannattaa muistaa, ettei talouselämä jokapäiväiseen elämään kuluttamalla pelastu. Vientiteollisuus ilmoittaa joka päivä lomautuksista ja irtisanomisista.

Ei teollisuudesta irtisanottavia auta tippaakaan, jos kannamme painavampia ruokakasseja kotiimme.

Muu krääsä taas on tuotu hapatuotantomaista. Sitä ostamalla kauppa saa jonkun roposen ja osa-aikaisen myyjän viikkotuntimäärä saattaa vähän nousta.

Paras satsaus tulevaisuuteen on se, että pyrimme pitämään oman taloutemme menot ja tulot tsasapainossa. Tuskinpa tuosta nopeasta kasvusta on pitkässä juoksussa muutenkaan hyötyä. Keinottelijat ja "huijarit" siitä voitot kuitenkin taskuunsa käärivät.

Reino Nousiainen