Jo kuukausia jatkuneesta vaalirahasotkusta tulee päivittäin esille uusia tietoja. Nyt alkaa jo hahmottua kuva meitä hallitsevien politiikkojen ahneudesta ja moraalittomuudesta. Eivätkä nämä "saatanan tunarit" ymmärrä edes katua tekojaan.

Nyt alkaa jo tuntua siltä, että politiikan uskottavuus olisi pelastettava ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla. Tämä mahdollisuus ei ole tosin millään tavalla noussut esille julkisessa keskustelussa, koska monilla interssipiireillä on nykymenossa valvottavana omia etujaan.

Uusien vaalien järjestämistä vastuustetaan tietenkin sillä, että silloin herpaantuisi hallituksen ja eduskunnan ote maan lamasta nostamisessa. En ole varma, pitkääkö väittämä paikkaana, sillä todella vaatimattomilla ja moraalittomilla eväillä meitä juuri nyt hallitaan. Virkamieshallitus taitaisi tässä tilanteessa olla paljon parempi tapa hoitaa maan asioita.

Voihan olla, että vaaleja odotellessa osa kansanedustajoista todella panisi lössiksi, mutta silloin paljastuisi sekin ketä eduskuntaan ei enää kannata valita.

Yhdessä asiassa johtavat politiikot pitävät kuitenkin linjansa: omat saatavat (päivätrahat ja kulukorvaukset) nostetaan omaan pussiin viimeistä senttiä myöten, vaikka vaalilaskut onkin pantu välillisesti tai välittömästi kansalaisten maksettavaksi.

Ikävinta nyt vallitsevassa tilanteessa on se, että tietyt tahot, lähinnä pääomapiirit ja vastaavat, ovat "ostaneet" vaalilaskujen maksaminen muodossa etuja itselleen. Tämä onkin hyvin selvästi näkynyt hallituksen politiikassa ja eduskunnankin lainsäädäntötyössä.

Reino Nousiainen