Esiintymislavan rakentaminen Mäntyharjun torille on asia, joka joutaisi unohtaa. Mihin tarvitsemme 40 000 euroa maksavaa esiintymislavaa? Torilla on kesäisin ehkä pari kolme sellaista tilaisuutta, jolloin paikalla on sellaisia esiintyjiä, jotka voisivat lavaa tarvita. Eikö se ole liian kallista huvia?

Hanke karahti oikeastaan kiville jo silloin, kun joku keksi, että lava pitää rakentaa betonista. Sen seurauksena tuli akustisia ym. ongelmia, joiden selvittäminen kestää ja maksaa. Betoninen lava taisi nousta paikallisen betonialan yrittäjän tarpiesta tapetille  siksi, että lava olisi hyvä ja pysyvä mainos kyseiselle firmalle.

Kunnan kellokkaat voisivat käydä tutustumssa Joensuun torin esiintymislavaan, joka kootaan keväällä puisista elementeistä ja kuljetetaan syksyllä varastoon. Talvisinhan toreissa ei ole Mäntyharjussa eikä muuallakaan esiintymislavan tarvetta.

Joensuussa torin lavalla pyörii juhannuksesta elokuun lopulle jokaisena aekipäivänä runsaasti ohjelmaa. Silti elementeistä koottu ja kankaalla katettu lava pelaa hyvin. Miksi ihmeessä Mäntyharjun kaltainen tuppukylä tarvitsee näin kalliin esiintymislavan?

Ei kunnan velvollisuus ole maksaa ja rakennuttaa paikalliselle yrittäjälle mainoslavaa. Mainoksistahan yleensä peritään maksu, jos niitä sijoitetaan kunnan omistamiin kiinteistöihin.

Myös paljon puhetta aiheuttanut Kurkisalmen silta saisi jäädä rakentamatta. Siltaa ei tarvita tämän hetken oloissa, koska Kurkiniemen yritystoiminta on jo vuosikausia kesannolla. Jos paikalle saadaan hyvin toimiva ja idearikas yrittäjä, silloin asiaa voidaan uudelleen harkita.

Reino Nousiainen