Torin esiintymislava on taas pullahtanut keskusteluun paikallislehden palstoille Mäntyharjussa. Kunnan virkamiehet eivät ole kovinkaan innokkaita asian suhteen, mutta muutamat  kuntalaiset ja järjestöjen ihmiset taitavat pitää asiaa elämän ja kuoleman kysymyksenä.

Pitäjänuutisen pääkirjoituksessa korostetaan, että lavan pitäisi olla ehdottomasti käytössä 2011, kun Pyhäkoskella pidetään loma-asuntomessut. Miksi pitäisi?

Messut ovat 15 km päässä torilta Viitostien tntumassa. On turhaa toiveajattelua, että pääosin Viitostien kautta messuille tulevat ihmiset ajavat taajamaan laulamaan tai soittamaan torille. Suurin osa väestä käy messuilla ja lähtee jatkamaan matkaa muualle tai kotiinsa.

Mäntyharjun taajamalla ja torilla ei ole vetovoimaa Salmelan kävijöiden saamiseksi reilun kolmen kilometrin päästä kirkolta torille. On toiveajattelua, että jalkansa kipeiksi messuilla kävelevät ryntäävät iltapäivällä torille, jossa kauppiaat ovat jo kasanneet kamppeensa ja poistuneet.

Jos esiintymislavaa jossain tarvitaan, olisi se järjestettävä messualueelle. Siellä on mahdollisuus vetää jos jonkilaisia ohjelmia ja esitellä paikkakunnan mahdollisuuksia vaikka kuinka laajasti. Ja yleisöä olisi taatusti paikalla. Realismia ajatuksiin haihattelun asemasta.

Reino Nousiainen