Mäntyharjun torin esiintymislava on herättänyt kovasti intohimoja muun muassa paikallisen yrittäjäyhdistyksen riveissä. Yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja näkee esiintymislavan ehdottoman välttämättömäksi viimeistään 2011, jotta silloin voidaan viihdyttää loma-asuntomessujen yleisöä.

Torille kaivataan nimekkäitä artistiporukoita Eppu Normaalista alkaen, jotta messuyleisö matkaisi myös taajamaan  viitostien tuntumassa sijaitsevalta messualueelta.

Mikäs siinä, ihan hyvä ajatus. Yrittäjillä ovat Eppu Normaalin ja muidenkin suhteen avaimet omissa käsissään. Jos yrittäjä taritsevat vetovoimatekijöitä hankkiakseen asiakkaista, ei heitä kukaan kiellä kutsumasta paikalle vaikka vielä tunnetumpia artisteja.

Olen ymmärtänyt, että toive nimekkäistä artisteista olisi suunnattu messuorganisaatiolle. Sillä on kyllä pähkäiltävää messujen onnistumisen kanssa ihan riittävästi Pyhäkosken suunnalla. Eikä kunnankaan pidä ryhtyä veronmaksajien rajallisilla varoilla huippubändien maksajiksi.

 Messuyleisön houkutteleminen raskaan messupäivän jälkeen taajamaan on pääosin toiveajattelua. Miten se onnistuisi Pyhäkoskelta asti, kun Salmelan vierailijoidenkin houkutteleminen on ollut ylivoimaisen vaikeaa.

Toiveet kannattaa kohdistaa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson suunnasta tulevaan väkeen, sillä heidän messureittinsä kulkee taajaman läpi. Viitostielle Mäntyharjun taajaman vetovoima kantaa heikosti.

Reino Nousiainen