Kokoomuksen Jyrki Katainen sekoili taas perusteellisesti ottessaan kantaa Venäjän asioihin. Mies yritti keräillä pinnoja vanhalla Neuvostoliiton vastaisuudella, kun elintarvikeviennin jarruttaminen suututti suomalaisia.

On kuitenkin posketonta väittää, ettei Venäjä ole suurvalta. Jos maalla on maailman suurimmat metsävarat, suunnattomat öljyvarat ja suurelta osin tietämättömissä olevat maaperän rikkaudet, on posketonta väittää, ettei Venäjä ole  taloudellisessa mielessä suurvalta. Venäjä hallitsee myöa avaruuden valloituksen ja mahtava ydinasevalta.

Sivistyneeksi itseään uskottelevat länsimaat ovat tuhlanneet lähes kokonaan luonnonvaransa ja mesovat nyt kehitysmaiden luonnonvarojen kimpussa ryöstökapitalismin ottein. Sitä samaako Katainen toivoo Venäjältä.

Kun länsiallat lähitulevaisuudessa joutuvat suuriin ongelmiin luonnonvarojen rajallisuuden kanssa ja virittelevät sotia voimattomampia maita kohtaan ryöstääkseen niiltä luonnonvaroja, Venäjä rakentaa infraa suunnattomiin erämaihin ja nousee luonnonvaroillaan mahtavaksi suurvallaksi myös taloudellisessa mielessä.

Tällaisen porukan hoitoonko joudumme  vaalien jälkeen maamme asiat antamaan?

Reino Nousiainen