KATTEETTOMAT LUPAUKSET ITSEPETOSTA

Mäntyharjun johtavat viranhaltijat ovat heittäytyneet kesäisiin tunnelmiin, ellei ihan haihatteluun, arvioidessaan tulevaisuuden näkymiä.

Kunnanjohtaja on lyhyen ajan sisällä pariinkin otteeseen kehunut Mäntyharjun uivan muihin kuntiin verrattuna taantuman vastavirtaan. Kehityksen eväät ovat valoisat ja kaikki on hyin, kuuluu Teittisen viesti.

Jospa herrat puhisivat välillä totta. Unohtunut on se tosiasia, että tämän vuoden väestötappio jatkuu vauhdilla. Onko se vahvasti kehittyvän kunnan tunnusmerkki?

Kunnan budjetti on revitty auki jo pariin kertaan talouden tasapainottamiseksi. Nyt ollaan jo viime vuoteen verrattuna nollalinjalla. Eikö se käytännössä tarkoita sitä, että palvelut heikkenevät ja henkilökunta joutuu entistä kovemmalle työpaikoillaan.

Minulla on sellainen käsitys, että kuntalaiset ymmärtävät taloudelliset vaikeudet, jos heille puhutaan totta. Katteettomien vakuuttelujen antaminen on itsepetosta ja samalla myös kuntalaisten pettämistä.

Kunnan kellokkaat perustelevat hyviä tulevaisuuden näkymiä muun muassa sillä, että Kyttälään aiotaan rakentaa uusia ja hieno koulu. Se kuulemma vetää tänne lapsiperheitä ja antaa kehitykselle vauhtia.

Sille ei anneta suurtakaan merkitystä, että koulun rakentaminen tietää pahimmillaan 4-5 miljoonan euron velanottoa. Nyt olisi tarpeellista katsoa 10 vuoden päähän ja arvioida silloin vallitsevaa koulujen tarvetta. Onko Mäntyharjussa silloin edes lukiota? Jo olevien tilojen hyödyntäminen kannattaa painokkaasti huomioida.

Rakennusalan yrittäjille uuden koulun rakentaminen olisi luonnollisesti tervetullut asia, jos urakat jäävät paikallisille. Sekin tässä ihmetyttää, että   suhteellisen uudet erityiskoulun tilatkin ovat jo remontin tarpeessa.

Olisikohan rakentamisen laatuun kiinnitettävä enemmän huomiota? Ja mitenkäs on kunnantalon pihan tilanne, kun se taas on täydellisessä remontissa.

 Reino Nousiainen