Nykyisen hallituksen aikana olemme saaneet tottua kokoomuslaisen Jyrki Kataisen populistiseen käytökseen ja trendien mukana peesailuun. Sen tuloksena on ostettu ääniä tulevien vuosien kustannuksella. Nyt myös keskustalainen pääministeri Matti Vanhanen on lähtenyt samalle tielle.

Hallitus on koko toimintakautensa ajan vannonut kilpailun nimiin ja pyrkinyt kilpailua jopa tukemaan. Kun kolme eteläsuomalaista alueosuuskauppaa kilpailutti maidon toimitukset ja ruotsalainen Arla-Igman  teki edullisimman tarjouksen, nousi asiasta hirmuinen äläkkä.

Äläkän nosti ennen muuta Matti Vanhanen tajutessaan saavansa tällä toimenpiteellä rutkasti irtopisteitä maakuntien ihmisiltä. Sekään ei tunnu painavan asiassa mitään, että Arlan kauppoihin toimittama maito on lypsetty suomalaisista lehmistä. 

Nyt nousseen kohun jälkeen ei hallituksen uskottavuudesta kilpailuun liittyvissä asioissa ole mitään jäljellä. Kun yhteiskunnan palveluja seuraavan kerran kilpailutetaan ja toimenpiteen tuloksena annetaan työntekijöille potkuja, on työntekijäin ammttiliitoilla oikeus viedä asia lakkoon siitäkin huolimatta, vaikka lakko aiheuttaisi korvaamattomia vahinkoja yhteiskunnalle.

Reino Nousiainen