Jukka Pöyry vihjaisi tiistain Länsi-Savossa, että lehti harjoittaa ikärasismia, kun arveli hänen olevan ikänsä perusteella kelvoton perussuomalaisten kansenedustajaehdokkaaksi. Jukan väitteessä on varmasti perää, sillä Länsi-Savo on tietoisesti jo vuosikausia vältellyt  juttujen tekoa ikäihmisitä. Se näkyy myös lehden sivuilla, sillä lasten ja nuorten asiat ovat päivittäin esillä jutuissa ja kuvissa.

Vanhempi väki ja eläkeikäiset nousevat esille ainostaan silloin, kun jonkun toimittajan ikääntyneelle lähiomaiselle tai hyvälle tutulle tulee ongelmia. Silloin saatetaan asiaan puoreutua syvällisestikin. Uskon tietävänsi tämän asian, koska olen ollut lehdessä toimittajana yli 30 vuotta.

Mutta Jukka Pöyry muuttui kelvottomaksi kansalaiseksi siinä vaiheessa, kun loikkasi kokoomuksesta perussuomalaisiin.  Kokoomuksen Pertti Salolainen ja Olli Nepponen taitavat kuulua Pöyryn kanssa samaan ikäluokkaan, mutta ovat hyviä edusmiehiä kuuluessaan oikeaan puolueeseen.

Pöyryn kelvottomuutta saattaa lisätä sekin, ettei hän hyväksynyt Etelä-Savon Energian ja Suur-Savon Sähkön fuusiohanketta. Pöyryn ansioksi on tässä yhteydessä kuitenkin mainittava se, ettei fuusiosuunnitelmaan liittynyt yli 150 miljoonan euron velanotto ole toistaiseksi toteutunut. Velkahan olisi toteutuessaan energialaskun yhteydessä kunnille maksettavaa piiloveroa.

Mutta ei Pöyry ole ainoa Länsi-Savon palstoilla kelvottomaksi leimattu poliitikko. Lehti julkaisee mielellään kannanottoja, joissa väheksytään presidentti Tarja Halosta. Jutta Urpilainenkin kuuluu samaan sakkiin, koska käyttää   väärin oppositiojohtajan asemaa, ja punaisia sukkahousuja. Samasta syystä Timo Soinikin on kelvoton poliitikko.

Vaikka Soinilla ja Uripailsella ei välttämättä ole ratkaisun avaimia valtion talousongelmiin, välittyy heidän kauttaan kansalaisten ajatuksia. Jos perussuomalaisten kannatus vain kasvaa, on   puolueiden otettava huomioon Soinin esille nostamia asioita.

Kun presidentivaalit aikanaan lähestyvät, lultavaa on, että kelvottomaksi leimataan muun muassa julkihomoksi tunnustautunut Pekka Haavisto, vaikka onkin yksi sivystyneimmistä poliitikoistamme ja omaa kansainvälistä kokemusta enemmän kuin monen puolueen kärkipoliitikot yhteensä.

Mutta kun puhe kääntyy lehden poliittiseen kantaan, vakuuttaa Länsi-Savon silmät kirkkaana olevansa puolueeton. Kattia kanssa, sanoo

Reino Nousiainen